Thursday, November 13, 2014

#KeCingapureKeKita

so,travel with friends for season 2 huh? lol make it 3 then...hewahh hewahhh.. sonang hidup.. for this time kitorg travel ke singapore pula,well bukan perjalanan yang mudah sebenarnye..dari proses nak buat passport,naik flight,sampai dh touch down bak kata mereka. 


kitorg sampai dalam tengah hari dan bermula lah perjalanan ala ala bag packers di singapore,map di tangan,main tukar tukar train..usung dslr lah gopro lah..hmm foreigner seyh! tika dah seronok shoping vs,not sure la comparison die mcm mane,katenye lagi murah..dah berjalan sampai ke Fullerton WaterFront yg ada kepala singa air pancut dekat tu, HarbourFront kot name tempat die..mewahnye tak perlu di terangkan lagilah..dah lepak lepak so kitorg stuck dekat starbucks sebab hujan..then kitorg dinner dekat rumah relatives syidi,since kita dah masuk topik jumpe family epul,so kite kene panggil syidi..kahkahkah okay what ?! dah dinner,kitorg spent more time dekat luar,makan aiskrim..tapi serius lah gua dah laloq time tu,dah kenyang balik rumah aunty syidi then tido.. masih awal sebenarnye,tapi memandang semua bangun awal so malam semua kepenatan..

second day dekat singapore,get ready for next activity..otw ke train dah problem,aku tersangkut hang tau dak,tersangkut,tah apetah aku mamai dah touch kad tapi aku sendiri tak jalan..kan dah nak nangis.. having our breakfast dekat vivo city,ala ala lepak klcc la vivo city ni..tengah lepak makan borak..baru tersedar takde sorg pon pegang tiket uss,.great! kan dah jadi due kerje nak kene print tiket lain..nasib sepupu syidi ade..
so,ermm ermm ermm..dah masuk uss kan..excited tak? impressed tak? speechless tak kau dkt singapore? first attemp untuk Universal Studio Singapore ! well saya cool je..first try utk jurassic park..masuk far far away,madagascar world,transformers the ride 3D battle,the mummy..roller coster tutup ..kecewa menderita hampa..but for sure setakat ni paling best revenge of the mummy the ride la..3 kali ulang,at the first place,nak tercabut jantung aku dibuatnye
 naik the mummy,tapi dah kali ke 3,ya rabbi lets make it 4 la weh..


 transformers the ride pon not bad la graphic die..antara ride yg best jugak..
dah dinner dekat vivo city balik rumah family itu syidi
 hahhh semua melantak nasi ambeng..haa ambek makan sampai kenyang..
dah jumpe jalan balik,kitorg konon pillow talk la dulu,padahal aku lelap dulu before tu,haiyaa tak boleh lupe lah.. din dengan kain pelekat,epul dah mcm budak nerd,rambut basah,pakai spect..tika dengan seluar panda,aku je belum mandi..kahkahkah bob pulak !

saat saat akhir di singapore,,acewahh.. jalan jalan pusing tempat yang belum di jejak dan masih banyak tempat cantik yang belum di jejak.. ceh yg mane sempat lah..malam kitorg bergerak keluar dari singapore..sampai lah ke larkin,johor..dah beli tiket bas..lepak makan dulu..yelah tiket bas pukul 1..dah hujung hujung ni mule lah salah sikit tk boleh,biase lah semua dah penat fizikal mental..
sampai tbs tepat pkl 6pagi.. breakfast dan tgok movie dekat klcc adelah aktiviti sampingan untuk journey kali ni dengan acap pulak..so tamatlah journey  #KeCingapureKeKita..

last question,is there something left behind in singapore?
 memories,memories is still the best answer :)

ASSALAMUALAIKUM...

1 comment: