Thursday, November 13, 2014

#KeCingapureKeKita

so,travel with friends for season 2 huh? lol make it 3 then...hewahh hewahhh.. sonang hidup.. for this time kitorg travel ke singapore pula,well bukan perjalanan yang mudah sebenarnye..dari proses nak buat passport,naik flight,sampai dh touch down bak kata mereka. 


kitorg sampai dalam tengah hari dan bermula lah perjalanan ala ala bag packers di singapore,map di tangan,main tukar tukar train..usung dslr lah gopro lah..hmm foreigner seyh! tika dah seronok shoping vs,not sure la comparison die mcm mane,katenye lagi murah..dah berjalan sampai ke Fullerton WaterFront yg ada kepala singa air pancut dekat tu, HarbourFront kot name tempat die..mewahnye tak perlu di terangkan lagilah..dah lepak lepak so kitorg stuck dekat starbucks sebab hujan..then kitorg dinner dekat rumah relatives syidi,since kita dah masuk topik jumpe family epul,so kite kene panggil syidi..kahkahkah okay what ?! dah dinner,kitorg spent more time dekat luar,makan aiskrim..tapi serius lah gua dah laloq time tu,dah kenyang balik rumah aunty syidi then tido.. masih awal sebenarnye,tapi memandang semua bangun awal so malam semua kepenatan..

second day dekat singapore,get ready for next activity..otw ke train dah problem,aku tersangkut hang tau dak,tersangkut,tah apetah aku mamai dah touch kad tapi aku sendiri tak jalan..kan dah nak nangis.. having our breakfast dekat vivo city,ala ala lepak klcc la vivo city ni..tengah lepak makan borak..baru tersedar takde sorg pon pegang tiket uss,.great! kan dah jadi due kerje nak kene print tiket lain..nasib sepupu syidi ade..
so,ermm ermm ermm..dah masuk uss kan..excited tak? impressed tak? speechless tak kau dkt singapore? first attemp untuk Universal Studio Singapore ! well saya cool je..first try utk jurassic park..masuk far far away,madagascar world,transformers the ride 3D battle,the mummy..roller coster tutup ..kecewa menderita hampa..but for sure setakat ni paling best revenge of the mummy the ride la..3 kali ulang,at the first place,nak tercabut jantung aku dibuatnye
 naik the mummy,tapi dah kali ke 3,ya rabbi lets make it 4 la weh..


 transformers the ride pon not bad la graphic die..antara ride yg best jugak..
dah dinner dekat vivo city balik rumah family itu syidi
 hahhh semua melantak nasi ambeng..haa ambek makan sampai kenyang..
dah jumpe jalan balik,kitorg konon pillow talk la dulu,padahal aku lelap dulu before tu,haiyaa tak boleh lupe lah.. din dengan kain pelekat,epul dah mcm budak nerd,rambut basah,pakai spect..tika dengan seluar panda,aku je belum mandi..kahkahkah bob pulak !

saat saat akhir di singapore,,acewahh.. jalan jalan pusing tempat yang belum di jejak dan masih banyak tempat cantik yang belum di jejak.. ceh yg mane sempat lah..malam kitorg bergerak keluar dari singapore..sampai lah ke larkin,johor..dah beli tiket bas..lepak makan dulu..yelah tiket bas pukul 1..dah hujung hujung ni mule lah salah sikit tk boleh,biase lah semua dah penat fizikal mental..
sampai tbs tepat pkl 6pagi.. breakfast dan tgok movie dekat klcc adelah aktiviti sampingan untuk journey kali ni dengan acap pulak..so tamatlah journey  #KeCingapureKeKita..

last question,is there something left behind in singapore?
 memories,memories is still the best answer :)

ASSALAMUALAIKUM...

Wednesday, November 5, 2014

KELAB KEMBARA '14

we have been working together for almost a year ... semuanye ade dlm KELAB KEMBARA IPB,kenangan manis&perit same rata,cukup utk semua merasa..sumbangan tenaga&masa yg tk terhingga...paling sayang nk tinggal.paling lekat dalam hati.paling banyak tekanan.paling banyak rasa rindu.paling banyak usaha,paling banyak belajar tentang tanggungjawab.bukan senang nk pupuk sikap kerjasama dengan orang yang kita baru kenal dan harap dapat bekerja dengan orang yang sama untuk menjayakan lagi kelab kembara.sayang sangat nak tinggal..hampir setahun aku pegang jawatan sebagai setiausaha kelab kembara..tahu segala masalah luar dalam.bukan senang nak adapt dengan benda yang kita tak pernah buat.dan benda ni dah sebati dalam hati yang tk berapa nk besar ni yang dulunye tak terlintas langsung nak terlibat secara langsung sbg MT kelab kembara..masuk sekadar suka suka dan percayalah itu semua dah tertulis dan aku terima dengan hati yang terbuka..pada awal tak pernah rela nk menggalas jawatan yang dicalonkan,tp terasa diri dicabar kalau aku lepaskan peluang yang ade depan mata..dan sekarang ia menjadikan aku yang sekarang..learn from everything,or you got nothing,cabar diri,jangan pernah lepaskan peluang sebab peluang yang same takkan datang untuk kali yang kedua.peduli apa orang kata,kita tahu siapa diri kita,jangan pernah lupa berada di landasan yang betul dan jangan lupe pada ALLAH SWT...semua yang datang adalah ujian dari Nya,ukur baju di badan sendiri.. maaf saya budak baru belajar..

ASSALAMUALAIKUM...

Thursday, May 15, 2014

5Dinamik gathering !

got fever and bad flue yesterday..hmmm tapi hari ni better la jugak boleh berwhatsapp hehe..tapi itu bukan tujuan utama post ni..tujuan utama adalah pasal selasa malam hari tu,had fun with my beloved friends...betapa rindunya daku pada mereka mereka yang agak lama jugak la tak jumpa dan yang penting susah woi nak kumpul ramai ramai mcm malam tu..dalam 20 orang jugak la dapat join..dan alhamdulillah semuanye okay mcm yang aku rancang..

cuma last minit kitorg dikejutkan dengan ayah naufal kene heart attack dan terpaksa dimasukkan ke hospital selayang..tapi alhamdulillah semuanye okay dan naufal join jugak malam tu cuma lewat sikit..

paling best semua lepak bukak cerita waktu zaman spm,throwback katenye..cerita life dekat kampus masing masing dan riuh rendah jugak la rumah shuk..semua sakan borak..semua bende jadi bahan gelak dan aku tak boleh nak cakap ape la sebab aku rindu suasana 5DINAMIK so aku biar je keadaan jadi mcm tu..bakar ayam riuh,nk buat air riuh,pasal kipas riuh,pasal kamera pon riuh hehe..mcm biasa lah bab kenen kenen kan each other tu wajib ada dalam scene..tapi takpe baru bonding... yang sarah azima izni tak habis berebut syimi...haa ambek ambek.. hahaha adoi rindu suasana dalam kelas mcm tu..gua taip mcm nak nangis bila ingat bbq malam tu..

kalau pasal makan entah..aku telan seketul je ayam tapi tah bila dah berkumpul ramai ramai gelak borak bonding mcm tu aku jadi kenyang,dapat spend masa dengan dorg pon dah cukup seronok aku rasa..semoga friendship ni kekal sampai bila bila..insyaaALLAH ..UKHWAH FILLAH ! thanks for the precious memont guys and i will never regret..kawan lama hebat dan kawan baru pula terbaik ..tak kisah la baru ke lama tapi asalkan kau dah muncul dalam hidup aku korg adalah orang yg terpenting selepas family..my second big family..kerana sayang kerana cinta kerana persahabatan kerana kawan lama hebat kerana kawan baru terbaik.. saya bersyukur sebab dikurniaan kalian sebagai sahabat ..terima kasih daun keladi ..esok lusa jumpa lagi..


ASSALAMUALAIKUM...